Gezond Tips
Image default
Nieuws en media

Elektrische auto voor de deur in de winter

Juist in de winter is het goed om slim gebruik te maken van de features die Audi heeft ontwikkeld om het bereik van een elektrische auto zo groot mogelijk te houden. Daarnaast hebben rijgedrag, het gebruik van bijvoorbeeld dakkoffers en het rijden met een te lage bandenspanning ook stuk voor stuk invloed. Audi zet de belangrijkste systemen op een rij en geeft tips om het maximale uit de accu te halen.

Preconditionering zorgt ervoor dat het interieur van een elektrische auto voor vertrek op de gewenste temperatuur wordt gebracht. Dit zorgt niet alleen voor meer comfort, maar ook een groter bereik. Tijdens het preconditioneren via de vertrektimer haalt de auto de hiervoor benodigde energie niet uit de accu, maar wordt deze via de thuiswallbox of een openbaar laadpunt geladen. Dit slimme systeem zorgt ervoor dat er bij vertrek geen energie uit de accu hoeft te worden gebruikt om de auto op te warmen, met een positief effect op de actieradius.

Het intelligente batterijbeheersysteem (BMS) communiceert doorlopend met het laadpunt of de wallbox om het laadvermogen te optimaliseren om zo gedoseerd mogelijk te laden. Het laden wordt automatisch geregeld en het systeem beëindigt het laden zodra de accu vol is of op een vooraf bepaald laadniveau van bijvoorbeeld 80 procent. Tijdens het laadproces bewaakt het BMS de spanning in de afzonderlijke cellen en balanceert het deze indien nodig. Het intelligente verwarmingsmanagement regelt op de achtergrond de optimale temperatuur van de accu. Als de accutemperatuur onder een bepaalde limiet komt, vermindert het BMS automatisch de laadcapaciteit om de accu zo veel mogelijk te sparen en daarmee zijn levensduur te verlengen. Al met al heeft langzaam opladen een positief effect op de levensduur van de accu. Daarnaast is het raadzaam om bij lage buitentemperaturen zo snel mogelijk na het rijden te starten met laden. De accu is dan namelijk nog steeds opgewarmd waardoor het laden efficiënter en meer gedoseerd verloopt.

Met deze intelligente technologie kunnen Audi-rijders voor bepaalde locaties vooraf geconfigureerde laadprofielen bepalen. Nadat de locatiegebaseerde laadinstellingen van de Audi e-tron zijn ingesteld, en met behulp van GPS-coördinaten zijn opgeslagen, kunnen de laadinstellingen en het tijdsbestek voor het laadproces worden geconfigureerd. Gebruikers kunnen laadprofielen instellen voor meerdere adressen.

 

Private Lease

Audi modellen zijn met een laag maandbedrag populair in Audi Private Lease. In het private lease maandbedrag zijn de kosten inbegrepen voor: wegenbelasting, all-riskverzekering, afschrijving, reparatie en onderhoud, bandenservice, internationale pechhulp.

A1

De Audi A1 is sinds 2010 het instapmodel van Audi. De opvolger van de A2 is ontworpen als een stoere strak-getekende stadscoupé die zuinig rijden combineert met sportieve rijeigenschappen. Kenmerkend zijn de strakke schuine lijnen.

De Audi A1 is door zijn omvang de meest bescheiden Audi. Rijkwaliteiten en comfort zijn onmiskenbaar Audi. Qua prijsstelling is de A1 niet goedkoop, het is ook wat dat betreft een Audi. Via Audi A1 Private Lease is het mogelijk om al voor een vast bedrag per maand in een nieuwe A1 te rijden. 

Q2

De compacte Q2 is eigenlijk iets te klein om als gezinsauto te dienen. Maar als je hem vooral als luxe tweezitter gebruikt en prijs stelt op een comfortabele hoge zitpositie, dan is het een zeker een goede keuze.

Het model bestaat sinds 2016 en is in 2020 aangepast. Qua rijplezier is het een echte Audi dankzij de speciale stuurtechniek en elektronische dempers. De auto reageert directer, naarmate je meer instuurt. Zo kun je stabiel op de snelweg rijden, terwijl de auto ook wendbaar is als je door de stad rijdt.

Ook Audi Q2 Private Lease is bezig met een opmars. Het is misschien wel de goedkoopste manier om in een nieuwe Q2 te rijden. 

A3

De derde generatie Audi A3 is het eerste voertuig dat gebruik maakt van het flexibele, modulaire Volkswagen Groep MQB platform. 

Deze derde generatie Audi A3 heeft een aantal bijzondere, nieuwe kenmerken. Eerst en vooral wordt hier de zogenaamde ‘multi-collision’ rem geïntroduceerd. Dat is een noodsysteem dat de auto bij de eerste impact volledig stillegt en zo verdere aanrijdingen voorkomt. 

In 2017 ondergaat de A3 een facelift voor zijn 20ste verjaardag. Hiermee wordt het voertuig ook in overeenstemming gebracht met de nieuwe designopvattingen van het huis. Zo verschijnen onder andere de Matrix led koplampen

Audi A3 Private Lease is een goede keuze voor iedereen die voordelig in een Audi wil rijden.

E-tron

De Audi e-tron is de eerste volledig elektrische auto van Audi; 100% elektrisch, maar ook 100% Audi. Zonder te tanken geniet u van alle facetten die een Audi SUV u te bieden heeft. 

De Audi e-tron beschikt over twee elektromotoren. Hierdoor is versnellen vanuit stilstand kinderspel. Dankzij de nieuwe quattro elektrische vierwielaandrijving wordt voluit wegrijden gecombineerd met een optimale tractie en dynamiek. Zodra het noodzakelijk is wordt de vierwielaandrijving geactiveerd.

Audi e tron Private Lease is een goede keuze voor iedereen die voordelig in een elektrische Audi wil rijden. 

De historie van de Audi e-tron quattro, nog niet zo lang op de markt, gaat al ver terug. Er zijn sinds 2009 meerdere e-tron concept-modellen getoond, en er zijn ook al Audi A3 e-tron modellen geïntroduceerd. Echter ging het bij de Audi A3 e-tron niet over een volledig  elektrische auto. Dat is bij de huidige Audi e-tron wel het geval.

De Audi e-tron is in 2018 geïntroduceerd als de eerste 100% elektrische Audi en is direct een succes geworden. De elektrische SUV biedt een goede actieradius, ruime keuze qua opties en uitvoeringen en de ruimte die je van een Audi SUV kunt verwachten.

Wil je leasen, maar heb je nog geen idee welke auto bij je past? Een Private Lease Vergelijker biedt dan uitkomst. Filter in de private lease-vergelijker op verschillende categorieën. Bepaal bijvoorbeeld je budget, de looptijd, het aantal deuren en het aantal kilometer dat je verwacht te rijden. Je ziet nu precies welke auto’s aan jouw wensen voldoen.

Regelmatig hebben aanbieders scherpe aanbiedingen. Het is de moeite waard om dit goed in de gaten te houden want een korting van €20 per maand levert je, bij een looptijd van 60 maanden, een totaalvoordeel op van € 1.200. Maar is een goedkope deal ook daadwerkelijk een goede deal? Dit is helaas zeker niet altijd het geval. Contractvoorwaarden zoals een strenge opzegvoorwaarden of een hoge meerprijs per kilometer kunnen een private lease aanbieding toch minder aantrekkelijk maken.