Gezond Tips
Image default
Volksgezondheid en veiligheid

Slecht zicht wat doe je eraan

Goed zicht lijkt zo vanzelfsprekend, maar van nature goed zicht hebben is niet voor iedereen weggelegd. Denk je dat je ook dat je niet genoeg ziet en dat het beter kan, dan wordt het eens tijd om eens een opticien te bezoeken om een een oogmeting te laten verrichten.

De opticien kan je ogen meten met speciale apparatuur en je onderwerpen aan een leestest om zo te bepalen of je een sterkte nodig hebt. Meet de opticien geen sterkte of slechts een lage sterkte van bijvoorbeeld -0.25 dioptrie dan zal je hier ook geen correctiemiddel voor hoeven aan te schaffen.

Meet de opticien echter wel een sterkte in een plus of min sterkte of een zogeheten cilinder, dan kan je hier een correctiemiddel voor aanschaffen. Als correctiemiddel kan je bijvoorbeeld een bril of contactlenzen aanschaffen om de ogen op de juiste manier te corrigeren.

Waar voorheen mensen die een correctiemiddel nodig hadden al snel een bril kochten. Zie je in de huidige tijd dat men al snel kiest voor contactlenzen.

Contactlenzen

Men kiest vaak voor contactlenzen omdat men niks aan zijn of haar uiterlijk wil veranderen. Ook zijn contactlenzen in veel gevallen handiger dan een bril, denk maar eens aan het sporten. Maar welke contactlenzen moet je nu aanschaffen want er zijn momenteel zoveel verschillende soorten en allen hebben ze een eigen unieke eigenschap. Welke type contactlens of contactlenzen het beste voor je ogen zijn dat kan de opticien/contactlensspecialist bepalen.

De opticien/contactlensspecialist zal je ook adviseren in de keuze om voor daglenzen, weeklenzen of maandlenzen te kiezen. De meeste gebruikers dragen maandlenzen, maar daglenzen worden ook steeds meer gekocht door de consument. Zowel daglenzen, weeklenzen en maandlenzen zijn verkrijgbaar als multifocale, torische en sferische contactlens.

Contactlenzen kopen

Contactlenzen kan je direct bij de opticien bestellen. Contactlenzen kan je ook online bestellen en online worden dezelfde merken aangeboden als bij de opticien. De prijzen online liggen wel een stuk lager maar dat is ook niet gek, want de prijs van een dure winkel en duur personeel zoals je deze in de optiek winkel tegenkomt zitten niet in de prijs van online contactlenzen verwerkt.

Heb je nu ook interesse in contactlenzen? Laat je dan eerst eens goed informeren of win al wat informatie in op het internet.