Gezond Tips
Image default
Thuisgezondheid

Moe door snurkende partner? Dit doe je er aan!

Ben jij helemaal kapot moe door je snurkende partner? Je bent niet de enige! Heel veel mannen en vrouwen snurken en meestal is de partner er de dupe van. Maar niet getreurd, hier bestaan goede oplossingen voor. We zetten ze voor je op een rijtje.

Anti snurk middelen

De eerste stap die kunt nemen is oordoppen tegen snurken kopen. Maar hiermee is het snurken natuurlijk niet verholpen. Beter is om het probleem bij de oorzaak aan te pakken. Daarvoor geven we je hier de drie beste anti snurk middelen.

Snurkbeugel

Dit is veruit het effectiefste anti snurk middel. Het is wel echt wennen. De snurkbeugel is er in veel verschillende vormen. De meeste snurkbeugels lijken op een bitje. Belangrijk is dat je snurkende partner het ook belangrijk vindt om te stoppen met snurken. Want zoals gezegd, je moet gewend raken aan het dragen van deze beugel.

Waarom is de snurkbeugel zo effectief? Dit komt omdat de meeste mensen snurken doordat de spieren in de nek zich ontspannen. Hierdoor zakt de onderkaak naar beneden en wordt de luchtweg belemmerd. De lucht kan niet meer vrijuit stromen en gaat trillen, dit is het irritante snurkgeluid. De snurkbeugel houdt je onderkaak in positie waardoor de lucht weer vrijuit kan stromen.

Welke snurkbeugel kopen? Kijk even op deze website met een complete test voor de beste snurkbeugel.

Neusspreiders

Een prettigere oplossing zijn de neusspreiders. Echter helpen deze alleen als je partner snurkt door een nasale blokkade, dit is een kwestie van uitproberen. Neusspreiders zijn er in vele vormen en maten. Er bestaan harde en zachte buisjes die je in je neusgaten dient te stoppen. Daarnaast bestaan er pleisters die je over je neus heen moet plakken. De pleisters geven vaak het beste resultaat omdat je neusgaten dan volledig open komen te staan en bij de buisjes blokkeert het buisje de lucht nog een klein beetje. W

Welke neusspreider kopen? Je kan dit van te voren erg moeilijk inschatten. Daarom is het handig om een neusspreider pakket te bestellen waar de verschillende type neusspreiders inzitten om ze allemaal te kunnen testen.